Windows 7 IIS Varsayılan Başlangıç Sayfasını Düzenleme

Windows 7
IIS Varsayılan Başlangıç Sayfasını Düzenleme

IIS sunucusunda bütün web sayfaları wwwroot klasörü altında tutulur. Sunucu bu klasör altında yer alan dosyalardan tarayıcıların başlangıç sayfası olarak belirlediği sayfaları barındırmak ve bunları tanımlamak zorundadır. Varsayılan başlangıç sayfalarını görmek, eklemek yada değiştirmek için IIS aracında ayarlamalar yapmalıyız. Biz aspx uygulamaları geliştireceğimiz için varsayılan belgeler arasında default.aspx dosyasına bakmalıyız.
Şimdi varsayılan web dosyaları ile ilgili düzenlemeleri yapalım. Bu amaçla IIS panelinden Varsayılan Belge seçeneğini seçelim.
Farenin sol tuşuna iki defa basalım ya da Eylemler panelinden Özelliği Aç komutunu çalıştıralım.
Burada listelenen web dosyaları önceliği olan dosyalardır. Bir web projesinde bu dosyalardan biri mutlaka olmalıdır. Aksi takdirde web projesi çalıştırılamaz. Vs2010 projerinde web sayfalarının uzantısı aspx, ilk çalıştırılacak web sayfasının ismi ise default’tur. IIS sunucusu bu dosyalardan birini gördüğünde web projesini çalıştırır.
Şimdi default.aspx dosyasını seçelim ve ilk sıraya getirelim. Dosyayı seçtikten sonra Eylemler panelinden Yukarı Taşı komutunu çalıştıralım.
Yukarıdaki ekranda görüldüğü gibi, default.aspx dosyası ilk sıraya taşınmıştır.



Alıntı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asp.Net ile Mernisten veri Çekme